2015. szeptember 19., szombat

Szeressük embertársainkat II.

''Senki meg ne vesse a te ifjúságodat, hanem légy példa a hívőknek a beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben és tisztaságban. Amíg megérkezem, legyen gondod a felolvasásra, az intésre és a tanításra. Ne hanyagold el a benned levő kegyelmi ajándékot, amelyet prófétálás által, a vének kézrátételével kaptál. Ezekre legyen gondod, ezekkel foglalkozz, hogy előhaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt. Vigyázz magadra és a tanításra, maradj meg azokban, mert ha ezt teszed, magadat is, és hallgatóidat is megmented.'' I Timóteus 4, 12-16

De fontos ez! Példaképnek lenni fiatalon. Nagyon is lehet egy 17 éves akár egy 37 évesnek is példaképe, ha szépen az Úrral jár. Ha megbecsüli, és megsokasítja a kapott tálentumait, ha helyesen int, tanít, és cselekszik. Másokért és magáért, magamért, magadért.


Felelősségünk van. Nem számít, hány éves vagy, felelősséged van. Azt gondolod, hogy téged nem néz senki. Nem igaz. Nagyon is számít, mit, hogyan teszel. Krisztusnak nem voltál jelentéktelen, hiszen Ő meghalt érted is, a te bűneidet is felvitte a keresztre.

Nagyon érdekes ez, amit az Ige mondd: legyen nyilvánvaló, amit teszel az Úrral. Tehát ne szégyelld mások előtt a keresztyén tetteidet, a hitből való lépéseidet, legyen az éppen az adott közösségben menő vagy nagyon gáz. A jó példát mondjuk, hogy mit hogy cselekszünk, mutassunk utat a gyengébbeknek.

A javukra. Miért tegyük mindezeket? Mert ezzel megmentjük magunkat is a bűntől, és a helyes példával másokat is kihúzhatunk belőle. Nagyon fontos. Szeressük a másikat, úgy mint magunkat, így magunkért és másokért is járjunk Krisztussal minden időben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése