2015. július 14., kedd

Egy döntés margójára

''Ezért bocsátja rájuk Isten a tévelygés hatalmát, hogy higgyenek a hazugságnak, hogy az ítélet utolérje mindazokat, akik nem hittek az igazságnak, hanem a hamisságban gyönyörködtek.'' 2 Thesszalonika 2,11-12

Elkésett reakció ez, mégis írni kell róla. John Piper nem ebből az apropóból beszél, de mégis annyira találó. Igen, meleg-kérdés, igen, legfelsőbb bíróság, igen, rengetegen foglalkoztak már vele. Mégis nekem is kell erről írnom. Ott van ez az Ige kiírva a telefonom kezdőképernyőjére, és tudom, hogy adós vagyok még egy poszttal. 

Örülnek. Büszkék. Azért, mert mindenki mást mond a homoszexualitás bűn marad. Róma 1, érdemes elolvasni.

Gyönyörködni benne, húzni hozzá, vágyni rá. Mintha mi jobbak lennénk. Akik ellene beszélünk, mintha mi többet érnénk magunktól. Dehogy vagyunk, dehogy érünk. Ugyanúgy a hamisságban gyönyörködnénk. Örülj kegyelembe fogadott, ha az vagy, hogy téged Isten megtanított együtt örülni az Igazsággal. Mert szeret bennünket. Szeretettel kell menni bűnben fürdőző embertársainkhoz, mert mi sem vagyunk jobbak. Semmivel sem. De mindenkor, mindenkor, mindenkor el kell határolódni attól a mocsoktól, amire egy másik ember büszke. 

És ez az igazi misszió. Mégis menni, szeretettel, csakis úgy. Szeretettel tanítani a megbocsájtást, és a bűnök elhagyását mindenkor. Mert a bűnöket csak akkor fogjuk elhagyni, ha a bűnt bűnnek nevezünk, és megbánjuk. Nem dicsőítjük magunkat, hanem szégyelljük magunkat, könyörgünk, zokogunk, Isten szerint szomorodunk meg a bűneinktől. 

Ne ünnepeld a testi szerelmet, és ne mondd, hogy love wins. Hogy lehet két férfi közösülésére ugyanazt a szót használni, mint Isten soha el nem múló, örök, dicsőséges, mindörökké hűséges, csodálatos, béketűrő, kegyelmes szeretetére? Ide vezet, ha a bűnben gyönyörködünk.

Mert ezt csináljuk. Nem fogjuk vissza magunkat. Egy férfi mikor megbámul egy másik nőt az utcán, ugyanazt csinálja, mint a homoszexualitásban élő férfiak. Ugyanaz. És ez a sokkal inkább elfogadott, mint a nem megbámulás. Sokkal inkább. Akkor miért csodálkozunk a pride-on? 

A másik Ige, ami nagyon éget a témával kapcsolatban, hogy ''Azért aki azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék.'' 1 Kor 12,10. Amerika, te, aki annyi misszionáriust küldesz ki, te, aki puritánként születtél, te, akinek alkotmányát imák között írták, hát hogy lehetséges ez? Elesel, és fel sem kelsz többé? Nem tudom. Imádkozzunk testvérek mindenkor a szabadulásért Krisztusban. A homoszexualitásban elbukó és tévelygő embertársainkért is. 

u.i.:Nem szeretem, ha azt mondjuk meleg. Megbélyegző. Ahogy, azt mondjuk tolvaj. Ahogy azt mondják Gera Zolira, hogy szipus. Most Keresztyén ember. Ne bélyegezzük meg egymást, mert mi sem érdemelnénk jobbat, és mi sem örülnénk neki. Van bűnbocsánat, van bűnök elhagyása, van kegyelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése