2015. július 9., csütörtök

A megjelenés

''Mert ha test szerint éltek, meghaltok, de ha a test cselekedeteit a Lélek által megöldöklitek, éltek.'' Róma 8,13

''Kényszerítelek titeket, Jeruzsálem leányai, ne keltsétek, ne ébresszétek föl a szerelmet, amíg nem akarja!'' Énekek éneke 8,4

Az Úr törvényében gyönyörködni mindenkor. Ez a poszt most a lányoknak fog szólni. Hogy mi a különbség a teher és a szeretetteljes megjelenés között.


Lányok, szeressétek a fiúkat. És a többi lányt is. Komolyan.

Ne azt nézzétek, ha ruhát vesztek, hogy mennyien gyönyörködnek bennetek abban, és ne azt, hogy mennyire megfelelő az alakotokhoz, stílusotokhoz, hanem azt, hogy szeretettel van-e a a felebarátaitok felé, kísértésbe viheti-e a fiúkat.

Ne akarjatok minket kísértésbe vinni. Gyengék vagyunk, és esendőek. És olyan nincs, h ''ő bámult meg, ő nem tud uralkodni magán''. Van felelősségetek. Így is nehéz állandóan uralkodni a tekintetünkön, kérlek ne a keresztyén lányok tegyék még nehezebbé. Szeressétek azokat a fiúkat, akik az Úrral szeretnének járni, és tisztán megőrizni magukat a feleségüknek.

Igen, ez önmegtagadás. Az. Nehéz. De ez a megszentelődés. Megöldökölni a test cselekedeteit, így tudunk élni Krisztusban. Az legyen az első: másoknak javára van? Irigységet szül, féltékenységet vagy békességet? Szeretettel akarok menni, mindenkor!

Szentelődjetek oda Istennek, mindenetekkel. Kérlek benneteket. Járjatok Istennel. A megjelenésben is.

Azt látom, hogy ezt senki nem tudja magától megtenni. Az Úrhoz kell menni alázattal. Ő megadja a szabadságot a megjelenésre is. Higgyétek el, ha egy fiú szeret titeket, nem a megfelelő ruhák, smink, vagy ilyesmik miatt fog szeretni. Sokkal fontosabb számomra például a jellembeli értékek, és sokkal jobban tud dühíteni egy-egy felszínes tulajdonság, mint hogy most milyen a sminkje. El sem tudjátok képzelni, hogy ez utóbbi például milyen iszonyat lényegtelen. A ruha talán valamivel fontosabb, de a jellembeli értékekhez képest az is a lényegtelen kategóriába tartozik.

Ne dőljetek be a világnak. Igen, számít a külső, de a belső az, ami sokkal-sokkal-sokkal fontosabb. Összehasonlíthatatlanul fontosabb. Fordítsatok tehát összehasonlíthatatlanul több időt rá. Istennek sokkal inkább tetsző, de higgyétek el, ha egy igazán komoly keresztyén srácot szeretnétek párotoknak, jelentősen kifizetődőbb lesz a film végén. Istennel járni mindig királyság.:) Imádkozom értetek, és kívánom, hogy minden fiú így tegyen a lányokért.:)

Nem azt mondom, hogy legyetek igénytelenek. Persze, dehogy is. Nem vagyok őrült. De a fontossági sorrend mindig a lelki legyen, és nem a testi. Mindenkor.

Nem is azt mondom, hogy akkor most az ekkora szoknya már nem fér bele, a hosszabb már belefér. Ezt érezni kell, és lehet. Mi ejtheti kísértésbe a másik nemet, én is érzem mi fér bele, és mi nem a másik irányba. Csak és kizárólag szeretettel. Ez elengedhetetlen. 

Aki meg a szép dekoltázs miatt akar tőletek valamit, az húzzon a csudába, nem? Vagy mégsem? Tudom, hogy élvezi egy lány, ha megbámulják. De lehet, hogy ezzel egy időben egy másik lány lelkében vagy igazából is zokog. Önzőség, amivel tulajdonképpen a másik nőt, lányt fosztod meg valamitől. Ne legyetek önzőek, sem testiek. Legyetek keresztyének. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése