2014. december 12., péntek

Valami jobb

''Ha pedig gyermekek, örökösök is, örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak, ha valóban vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg.'' Róma 8, 17.

Várjuk a békesség ünnepét készülve az igazi Békességre az új égen és az új földön. Várjuk úgy, hogy megöldököljük a test cselekedeteit (Róma 8,13), hogy harcolunk a bűnnel, míg élünk.


Sokszor nagyon nehéz. Istennel járni nem egy könnyű út a földön, és a Biblia nem is ígér könnyű utat. Mindenetek meglesz, százannyit ad az Úr, de! üldözésekkel együtt (Márk 10,29-30). Kell ez nekünk? Hát persze, hogy igen. Mert a jobb része majd csak a földi porsátrunk elmúlása után fog eljönni.

Vele szenvedünk, igen, erről volt szó az előző bejegyzésben is, de vele is dicsőülünk meg. És ez egy csodálatos dolog. Most viszonylag nehéznek tűnik valami, de ennél tényleg, tényleg sokkal jobb lesz. Ott ahol nem lesz éjjel, és nappal (Ézsaiás 60 19-22, Jel 21), mert Isten dicsősége fog ragyogni, ott ahol békességben élünk majd örökkön örökké, ott ahol, nem lesz majd templom, mert teljesen az Úrral fogunk járni. Jó lesz.

És megint ott járunk, hogy a hit. Mert ehhez, hit kell, hogy ha valóban Istenéi vagyunk, és valóban vele fogunk megdicsőülni, akkor simán belefér a szenvedés itt a Földön. Mi ez a kis könnyű gyötrelem, azzal az örömmel szemben, ami majd minket vár? (2 Kor 4,17-18)

Elhiszed, hogy jobb lesz, mint most? Én el. Azt mondom, ez egy jó csere. Ha azt mondod unalmas lesz, azt mondom a boldogság sosem unalmas, ahogy a békesség sem. Azt mondod, ez mind humbuk, inkább élem az életem, ''Carpe Diem!'', akkor én azt mondom, hogy ne tedd, vagy azt, hogy akkor majd beszélünk 10 év múlva, hogy megérte-e. Érdemes ezeket megfontolni, és nem rohanni, és nem hátradőlni, magunkhoz ölelve kényelmesen megszokott bűneinket, és küzdeni-küzdeni-küzdeni. Mert semmi sem fontosabb az Istennel való békességnél. Semmi sem.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése