2015. október 29., csütörtök

Pünkösd

''Amikor eljött a pünkösd napja, mindnyájan egy helyen voltak együtt, és az égből hirtelen nagy zúgás támadt, mint a sebesen zúgó szél zendülése, és betöltötte az egész házat, ahol ültek. Majd lángnyelvhez hasonlók jelentek meg előttük, amelyek elkülönültek, és mindegyikükre leszálltak. Ők pedig mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, amint a Lélek adta nekik, hogy szóljanak. Abban az időben Jeruzsálemben istenfélő zsidó férfiak tartózkodtak minden nemzetből az ég alatt.'' Cselekedetek 2, 1-5

Mint az akciófilmekben: tudod, hogy mi fog történni, a képernyő elsötétül, csak egy picike pont világít a kép közepén, és Bumm! Robbanás. Nem a legjobb a kép, mert a robbanás árt, a Pünkösd pedig maga a Szeretet.


1. Kegyelem. 50 nappal pünkösd előtt a jeruzsálemi zsidók és az ott állomásozó rómaiak megölték Isten fiát. És ugyanebben a városban jön el a Szent Lélek nem sokkal utána. Nekem azt mondja ez az Igerész, ez az esemény, hogy a legrosszabb bűnökből is van bocsánat.Csoda ez, hatalmas csoda. Hogy ugyanoda jön el a Vigasztaló.

2. Itt megint az Úr a főszereplő. A Fazekas formálja az Ő edényeit a kegyelem edényeivé. Láthatóan, tűzzel, mely ott ég belül, és nem lehet nem szólni ( Jer 20,9). A Pünkösd megállíthatatlan volt, Isten gyönyörűen munkálkodott. Övé a dicsőség egyes egyedül.

3. Mi az eredmény: megértjük egymás nyelvét. Akinek kell, az tud a másiknak a saját nyelvén szólni. A bábeli átkot is eltörli az Úr itt, bűneikre nem emlékezett, ahogyan nekünk is megbocsájt. A kegyelem munkája az is, ha sok különféle nemzet egy nyelven, Krisztus népének nyelvén, ugyanazon az alapon tud egymással beszélni.

Gyönyörködjünk az Úrban, aki kegyelmes és irgalmas, és szereti az övéit. Munkálkodjon az Ő Szent Lelke mindannyiunk szívében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése