2015. november 4., szerda

El kell mondani

''Amikor ez a zúgás támadt, az összegyűlt sokaság megzavarodott, mert mindegyik a maga nyelvén hallotta őket szólni. Álmélkodtak, és csodálkozva mondták egymásnak: Nemde valamennyien galileaiak ezek, akik beszélnek? Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén? Pártusok, médek és elámiták és akik Mezopotámiában, Júdeában és Kappadóciában, Pontuszban és Ázsiában, Frígiában és Pamfíliában, Egyiptomban és Líbia tartományaiban lakunk, amely Ciréné mellett van, és a római jövevények, mind zsidók, mind prozeliták, krétaiak és arabok, halljuk, amint a mi nyelvünkön beszélnek Isten felséges dolgairól. Mindenki álmélkodott, és zavarban volt, egymást kérdezgették: Vajon mi akar ez lenni? Mások gúnyolódva mondták: Édes bortól részegedtek meg.'' Cselekedetek 2,6-13

Álmélkodunk, csodálkozunk, zavarunkban össze-vissza beszélünk. Nem értjük. Kell a magyarázat.


Ma is. El kell mondani. Nincs mese. Igény van rá. Látható. Ma is. Mit miért teszel, hogyan vezet az Úr. Ne titkoljuk el a Szent Lélek munkáját bennünk, ha valamit hitből teszünk, és teljesen érthetetlen a világ számára, mondjuk el, hogy mi, pontosabban ki vitt arra rá téged.

És még akkor sem értenek. Ez van. Még ha el is mondod, hogy ezt vagy azt hitből csináltad, valószínű, hogy hülyének néznek. Vagy részegnek.  De lehet, hogy megértik, és megtérnek emberek. Hála az Úrnak! De ez már nem a mi részünk. A mi dolgunk hinni és élni az Igét szóval és tettel.

Szerintem ha valaki a hit útjára lép, az azt jelenti, hogy a világ gondolkodásával jellemzően szembe megy. Nem húzod le az államot, ha megvan rá a mód, nem nézed meg a jó nőket az utcán, nem az a lényeg, hogy kiteljesedjen a karriered, stb. Ezek olyan döntések, amiket a világ nem ért. Ezek bizonyságtételek. Fontos viszont indokolni. Mert ha nem tesszük, nem beszélünk, félelemből nem tesszük, pedig lehet, hogy az Úr rajtunk keresztül akar munkálkodni valaki másnak az életében. Vannak csodák. Péter szavára 3000 ember tért meg! Ma is megtérhet bárki a mi bizonyságtételünkre! Tegyük a dolgunkat bátran! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése