2015. február 11., szerda

Bolondságok

''Mint a pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölében hordozza őket, és a szoptatós juhokat szelíden vezetgeti.'' Ézsaiás 40,11

''Egy másik angyal is jött az oltártól, akinek hatalma volt a tűzön, és hangosan kiáltott annak, akinél az éles sarló volt: Ereszd neki éles sarlódat, és szüreteld le a föld szőlőtőkéinek fürtjeit, mert beértek a szőlőszemek! Az angyal a földre vetette éles sarlóját, és leszüretelte a föld szőlőjét, és belevetette Isten haragjának nagy borsajtójába, és megtaposták a borsajtót a városon kívül, és vér jött ki a borsajtóból a lovak zablájáig, ezerhatszáz futamra.'' Jelenések 14,19-21

Ó ember, bárcsak ne gondolnád magad annyira okosnak! Azt mondta nekem valaki többször is, hogy ő az ószövetséget nem olvassa, abban ''ilyen ítélő Istenről van szó, annak nincs köze az újszövetség szerető Istenéhez. '' Olvassátok el az első mondatot! Hát nem csöpög a szeretettől? Az ószövetségből van pedig. Aztán a másodikat. Gyakorlatilag egy horrorisztikus kép, ahogy az Ítélő Isten munkája jelenik meg benne. Újszövetség. Ne találjuk már ki, hogy ez a két könyv különböző, elválasztható egymástól, a szerető és ítélő Isten mentén! Inkább olvassuk alázatos szívvel a Bibliát, és ne akarjuk feltalálni a spanyol viaszt.

Akkora butaság ez. Még ha teljesen különbözőek lennének a testamentumok, az egyikben csak a haragvó Isten szerepelne, a másikban meg csak a szerető, hát akkor se lehetne különválasztani a kettőt! Ha  mondjuk egy apa haragszik a fiára és megveri, és erről szól egy történet, egy másikban pedig megbocsát neki, akkor attól az az apa még egy és ugyanaz! Nem tudom honnan származik ez a gondolat, de annyira korlátolt, ostoba, emberi.

De lehetne folytatni a sort. A különböző források mentén szétszabdalt Bibliák, a minden könyv szerzőségét alapból megkérdőjelező kritikusok, a hitetlen szívű teológusok. A saját agyukba szerelmes emberek. ''Gőgös megvetéssel nem keresi: Nincs Isten – ez minden gondolata.'' (Zsoltárok 10,4) Javaslom koncentrálni a fenti Jelenések-beli idézetre. Aki nem tér meg, arra ítélet vár. Akárhány százalékát használod az agyadnak, akárhány diplomád, cikked és doktori címed van, tök mindegy. ''Azt mondja szívében a bolond: Nincs Isten.'' (Zsoltárok 14,1) Térjetek az Úrhoz alázattal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése