2014. október 4., szombat

Felsírt! Életben van!

''Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre, mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr.'' I Péter 2,1-3

Felette nagy titok ez. Az újjászületés titka, csodája, és ez a második születés talán csodálatosabb is mint az első, fizikai megszületés.

Lelki születés, vagy mondhatjuk újjászületésnek is. Először testileg születtünk meg bűnös emberként, melynek vége a halál, de ebben a második születésben születünk az életre, és ekkor a kegyelem örömében részesülhetünk.

De ezt követően még lelkileg vagyunk gyermekek, akiknek szüksége van eledelre, amit meg tudunk emészteni, tud minket táplálni, tudunk vele növekedni. És ez az Ige. Az Ige, amely örökkévaló, megáll, és még ma, 2014-ben is félelmetesen aktuális, és építő. Ez kell az életben maradáshoz.

Nem érdemes egyszerre túl sokat magunkhoz venni, de a rendszeres fogyasztása elengedhetetlen a keresztyén élet számára, és hiányozni is fog, ha nem élünk vele kicsit hosszabb időn át. Az Ige nélkül nincs élő keresztyén élet, ahogy nincs meg táplálék nélkül a csecsemő. Olvassuk!

Érdemes elolvasni: Péter 1. levele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése