2014. október 13., hétfő

Biblia a kézben V.

''Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok.'' I Péter 2,9-10

''Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde.'' Efézus 6,17

Hirdessük az Úr nagy tetteit. Te már idéztél valaha is a Bibliából? Azon kívül, hogy ha ''megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel'', ami nincs is benne a Bibliában?

Azt szeretnéd, ha a körülötted élők hitre jussanak. Ha komolyan veszed az Igét, és tudod milyen jó a folyó jobbik partján állni, nem is szeretnél mást. Imádkozol családtagjaidért, barátaidért, szeretteidért. Mégis néha bizony csöndben vagy, és nem szólsz. Adott helyzetben eszedbe jut egy Ige, de inkább nem mondod. Úgysem értenék.

Ha nem mered használni az Ige kardját talán a pajzzsal van a baj, a hittel (Ef 6,16). Úgy senki sem mer odacsapni, hogyha fél, ''jajj mi lesz, ha visszavágnak''. Akinek a pajzsa nem biztos, annak a kardja is gyenge.

Tisztázzuk. A kardot nem kell félteni. Ahogy Spurgeon mondta, az oroszlánt, a evangéliumot csak ki kell engedni a ketrecből, ez a mi dolgunk. Mondhatod, hogy azt félted, de te valójában magadat félted. Félsz, mi lesz, ha nem használ a kard, félsz, mi lesz, ha ez nem is kard, az Ige nem is az Úr szava. Ne kételkedj, hanem higgy!

Használjuk az Igét, érveljünk vele, de ehhez alapvető, hogy ismerjük. Jól idézni nem tudunk csak úgy, ha ismerjük, hogy ott mit akar mondani az Úr. Így válik az Ige szava élő erővé a kezünkben, ismerve az Igét. És ha Isten csapatába tartozol, Ő ad eszközöket a győzelemre. Az Úrral való járásra. Mindenkor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése