2014. október 10., péntek

Biblia a kézben III.

"Jólétben töltik napjaikat, és csendesen szállnak le a holtak hazájába. Azt mondták Istennek: Távozz tőlünk, nem akarunk tudni utaidról! Mert kicsoda a Mindenható, hogy szolgáljuk, és mi hasznunk abból, ha hozzá folyamodunk?" Jób 21,13-15

Persze vannak sokan, nagyon sokan, tulajdonképpen az egész világ, akik nem gyönyörködnek az Úrban. Nekik jó emígy is, nem áll érdekükben a Biblia olvasás, "mi hasznom van abból?". Minden, csak nehogy későn döbbenj rá.


Lehet, hogy valaki Isten nélkül él, és azt mondjuk rá: teljes életet élt. Sosem vette elő a Bibliáját, és nézd meg, minden Oké vele. Más kérdés, hogy ezek az emberek tényleg teljes életet éltek? Nem, Isten nélkül nem lehet, valami még ott lesz, valami nincs egészen rendben, valami hiányozni fog. Nem az a teljes élet, ha sok lánnyal együtt vagy/bejössz a fiúknak, sikeres vagy, mások felnéznek rád. Istennel lehet teljes az életed, ez egyszerűen így van.


Mert mi van, ha egyszer már nem te vagy a népszerű. Már nem vagy olyan szép, mint régen. Már túl idős vagy, és nem te vagy a népszerű a bulikon. Már nem érdekel a munkád. Már a családoddal sem vagy olyan jóban. Mi van akkor? Azt mondja az Ige: "lesznek olyanok, mint a szél hordta törek, és mint a pelyva, melyet elragadott a forgószél?!" Jób 21,18. Máshogy lesz az élet, és elvisz a forgószél.

Nézz körül, nézz bele a magazinokba. Sztár akarsz lenni, akik lehetnek drogfüggők talán azért, mert a sztárság sem a teljes élet? "hányszor alszik ki a bűnösök mécsese" (Jób 21,17)? Jim Carrey mondta azt, hogy legszívesebben mindenkinek nagy gazdagságot meg hírnevet adna, hogy tudja meg mindenki: nem ez a válasz. 

Lehet így is. Biblia nélkül a kézben. De az Isten haragja marad azon, aki nem békélt meg a Fiúval. Isten eltiporja az ellenségeit. "Mi hasznom abból?"-rossz válasz. Halálosan rossz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése