2014. október 8., szerda

Biblia a kézben II.

''Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére, hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.'' 1. Zsoltár, 1-2

''Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek!'' Filippi 4,4

Lehet-e nagyobb öröm annál, mint hogy naponta szólhatunk az Úrhoz, és Ő naponta szól hozzánk?

Az ember hazamegy a munka után, és visszaül a gép elé. Vagy suli után. Már automatikusan üti be az ember, h faceb.... Járja ezt az utat újra és újra. Ugyanúgy él ilyen módon a hívő és a hitetlen? A komoly keresztyén ember, mint bárki más? Hát mi sem tudunk meglenni anélkül, hogy meg ne nézzük, mi történt facebook-on, 9gag-en, és akármilyen másik oldalon?

Inkább mennyünk haza, és boruljunk le az Úr előtt. Nekünk van egy sokkal nagyobb boldogságunk: az Ige. Az Igében lelhetjük örömünket, az Úrnál tehetjük le bánatunkat, ott élünk igazán. Nem az üzenőfalon.

És olyan jó ez! Bárhol vagy, bárki vesz körül, bármit csinálsz, egy Bibliával a kezedben már nem vagy elveszve. De még az sem kell, hogy a kezedben legyen, ha ott van a szívedben! A kommunizmus alatt meghurcolt lelkipásztorok fejből tudtak nagyon sok mindent, így tudták elővenni nap nap után a szívükből a nekik kedves Igeverseket, így élték túl, sőt mit túl, lelkileg megerősödve a börtönéveket. Neked, nekem, nekünk nem kell szenvedni úgy, ahogy nekik, de nagyon érdemes boldogan, ujjongva odamenni a Bibliához. Mert nagy csoda az is, hogy te most azt otthon békében olvashatod, és még sokkal nagyobb csoda az, ha értheted azt. Köszönet, és hála ezért Krisztusnak!

''Azon a napon a süketek is meghallják az írás szavait, a vakok szemei pedig látni fognak a homály és sötétség után. Újra örömüket lelik az alázatosak az Úrban, a legszegényebbek is örvendezni fognak Izráel Szentje előtt'' Ézsaiás 29,18-19

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése