2014. szeptember 29., hétfő

Az Öröm napja

''Véget vet a halálnak örökre! Az én Uram, az Úr letörli a könnyet minden arcról, leveszi népéről a gyalázatot mindenütt a földön! – Ezt ígéri az Úr! Ezt mondják majd azon a napon: Itt van a mi Istenünk, benne reménykedtünk, és ő megszabadított minket! Itt van az Úr, benne reménykedtünk, vigadjunk és örüljünk szabadításának!'' Ézsaiás 25,8-9

Akkor majd táncolva örül Isten népe, az ifjak is a vénekkel együtt. La-la-la-la-la la-la-la-la-la-la La-la-la-la-la la-la-la la-la. Gyászukat vígságra fordítom, népemet megvigasztalom, Örömet szerzek nékik, rabságból szabadságot, Bánatból megdicsőült drága életet. Ujjongó szívet adok, egy utat, boldogságot, Igen, mert szeretem őket.
Ez egy Boldog bejegyzés lesz.

Krisztus ugyanis a könnyek után azt adja, amire a leginkább vágyunk: békességet. Halál, hol a te fullánkod? Messze-messze. Akik Krisztusban bízik, az kősziklára épít, és ez a szikla megáll örökkön örökké. Ez jó dolog. Nincs is ennél jobb. 

Eljutottunk ide. Volt a lehetőségek megismerése, volt sírás a bűnök miatt, és most az igazán felhőtlen öröm a Krisztusban. Vagy volt közömbösség az ismeretnél, volt közömbösség a zokogásnál, de akkor közömbösség van az örömnél is. Pedig ez előbbi utat végig kell járni, és az Út végén Krisztus fog várni. True story.

''Örvendj nagyon, Sion leánya, ujjongj, Jeruzsálem leánya! Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül, szamárcsikó hátán.'' Zakariás 9,9

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése