2014. szeptember 19., péntek

Dies Irae IV.

"Boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük: mert az idő közel van." Jelenések 1,3

"És amint Nóé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia napjaiban is: ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek, egészen addig a napig, amíg Nóé be nem ment a bárkába. Azután jött az özönvíz, és elpusztított mindenkit." Lukács evangéliuma 17,26-27

Tudjátok elég furának tűnhet, ha valaki komolyan veszi az ilyen dolgokat, mint a Bibliai próféciákat a jövőre vonatkozóan, az utolsó itéletet, a mennyet és a poklot. Hát még milyen furának, sőt inkább teljesen bolondnak tűnhetett Noé annak idején, mikor építette a bárkát.

"El tudom képzelni, hogy a bárka egyfajta kirándulási cél lett. Hétvégén elindultak a családok, hogy megnézzék a "buggyantat". Az ital-, kolbász- és szuvenír-árusítók hatalmas bevételt könyvelhettek el. Népünnepélyi hangulat, és Noé volt bárkájával az attrakció.
Voltak olyanok, akik félholtra nevették magukat ezen az emberen, aki a szárazföld közepén egy 135 méter hosszú hajót épített, és az esőre várt. Roskadoztak a nevetéstől, és egyértelmű jelként a halántékukra mutogattak. Mások talán azt mondták:- Csak hadd csinálja! Nem rossz dolog, ha az embernek van feladata. Akkor legalább nem gondol buta dolgokra. Inkább ilyen hobbija legyen, minthogy a mulatókat járja.
Lehet, hogy olyanok is voltak, akik így nyilatkoztak: -Talán Noénak igaza van, hogy Isten már nem sokáig tűri ezt. Ha megtörténik, amiben hisz, akkor persze számára a bárka jelenti a menekülést. Rendben van, ha neki segít a hite abban, hogy kézben tudja tartani az életét.. Számunkra azonban ez semmit sem jelent.
Nóét azonban mindez nem befolyásolta. Továbbra is építette a családjával a bárkát, ahogy Isten megmondta neki." (Peter Wössner: Nem akarom, hogy a kövek kiáltsanak című könyvéből)

Nóé elhitte, az idő közel, építeni kell. Ha nem épít, ő is meghal. Hitt. A többiek nem hittek, elpusztultak az özönvízben. Lehet, hogy kinevették, bántották, de aztán csak jött az özönvíz, és vitt mindent, de őt nem. Azért csak ő járt jól, nem?


1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Akit érdekel, ma 17:00-tól Werner Gitt, ismert teremtéskutató Szegeden tart előadást. Link: http://allevents.in/szeged/prof-dr-werner-gitt-előadása-szegeden/804310116287615

    VálaszTörlés