2014. szeptember 22., hétfő

Dies Irae V.

''Ó, agyoncsépelt és megtiport népem! Amit a Seregek Urától, Izráel Istenétől hallottam, azt jelentettem nektek.'' Ézsaiás 21,10

Milyen érdekes. Ézsaiás az Ézsaiás könyve 21. részben arról prófétál Izrael sok szenvedése és nehézsége közepette, hogy el fog pusztulni az őket nyomorgató babiloni birodalom, és el fog veszni az, aki pusztítja őket. Én meg itt a nagy jóság, békesség és jólét közepette arról írok nektek, hogy el fog jönni az ítélet. Viszont van egy dolog, ami engem is ugyanúgy köt, mint őt. Isten szava. Az Ige.

Aki komolyan veszi azt, hogy Krisztus az ő megváltója is, előbb-utóbb eljut oda, hogy nagyon sok dologra rá tudja mondani, hogy ez: helyes, ez meg: nem helyes. Ez rossz dolog. Ez jó dolog. Ez megint rossz. Ezt a Biblia alapján teheti meg. Mert az az Úr szava, abból szól az emberekhez. Így a Biblia alapján mondjuk a világosra, hogy világos, a jóra azt, hogy jó, az édesre, azt hogy édes. Nem mondhatjuk a sötétet világosnak, a rosszat jónak, a keserűt édesnek.

Ha valami bűn, az bűn. A homoszexualitás pl. az. Miért? Mert nekem nem szimpatikusok a melegek, és ki akarok szúrni velük? Nem, mert a Biblia azt mondja, hogy az. Miért ne csaljunk adót? Mert azzal az államtól lopsz, és lopni bűn, ezt mondja az Ige. És az édest meg ne mondjuk keserűnek, ha valami nagyon is helyénvaló, akkor arra ne mondjuk, hogy rossz (pl. a házasságban nagyon is ajánlja az Ige a testi szerelmet, az együttlétet -1 Kor 7,6). Tehát minden dologban az Igéhez lehet visszamenni. 

A jövőre vonatkozva lehet azt mondani, hogy mindenki a mennybe jut, vallástól hovatartozástól függetlenül. Olyan, hogy pokol nincs is. Vagy jön a nagy semmi, és nem lesz semmi. Semmi-semmi-semmi. Vagy jön az újjászületés, és reinkarnálódunk valamivé, megy tovább a körforgás. Csakhogy az Ige azt mondja, hogy ezek nem igazak. ''Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék aszerint, amiket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.'' 2Kor 5,10. Ezt mondja az Ige. Mivel ezt mondja az Ige, ez lesz, és a többi nem lesz. 

Ahogy megszabadultak a zsidók a babiloni fogságból, mert azt mondta Isten, hogy bizony úgy lesz, úgy kell mindenkinek megállnia Krisztus előtt. ''Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta.''(Mt 25,34) vagy ''Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre!''(Mt 25,41).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése