2014. november 14., péntek

A párválasztásról - lányoknak

''Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; a Krisztusnak feje pedig az Isten.'' 1 Korintus 11,3

''Kényszerítlek titeket, Jeruzsálemnek leányai, a vadkecskékre és a mezőnek szarvasira: fel ne költsétek és fel ne serkentsétek a szerelmet addig, a míg akarja.'' Énekek Éneke 2,7

Ahogy a fiúknak, úgy a lányoknak szól egy bejegyzés szintén párválasztás témában. Az Igére támaszkodva.


Nagyon érdekes ez a fenti Igevers az Énekek Énekéből. Ez a szakasz szinte ugyanígy megismételve még két helyen található a leginkább szerelemről szóló bibliai könyvben. Ezzel az Úr, úgy vélem, valamit nyomatékosítani akar, fontos ez a dolog. A többszöri ismétlés más helyeken is nyomatékosítást jelent az Igében.

Fontos, hogy ne ébresszétek fel a szerelmet. Azért lényeges ezt elmondani, mert képesek vagytok rá. Nekünk egyszerűen a gyengéink vagytok. Sok hívő férfi küzd, és bukik el az asszonyok kísértései között a Bibliában is, Sámson, Dávid, Gedeon, Ábrahám, Jákob.. ugye lehet sorolni. Egyszerűen higgyétek el, van hatása egy rövidebb szoknyának, egy csábos mosolynak, bár ezt talán sokkal jobban tudjátok, mint én.

Kérlek ne játszatok a fiúkkal. Mert ezt is simán meg tudjátok tenni, és ez nagyon kényelmes is lehet. A friendzone-dolog kegyetlenség. Te nem akarsz többet, a srác pedig igenis többet akar. Persze fiúk is csinálnak ilyet lányokkal, de mégis inkább fordítva szokott ez lenni. Legyen a nemetek nem, az igenetek pedig igen.

És azt az igent nem muszáj gyorsan kimondani. Elvileg egy életre választasz társat, sőt vezetőt. Ez talán még nehezebb lehet, mint egy lányt kiválasztani. Hiszen neked onnantól fogva a Biblia értékrendje alapján engedelmesen érdemes követned őt. És mi alapján tudod, hogy ő olyan férfi, hogy tudnád őt követni? Szerintem ez egy olyan dolog, ami nem derül ki gyorsan, maximum érzések vannak. Az pedig sokszor nem biztos, hogy elég.

Nektek is azt mondom, hogy legyetek türelmesek. Igen, bénák vagyunk néha, és lehet, hogy lassúak vagy túl gyorsak, és ezért ne is bennünk bízzatok, hanem mindig az Úrban. Mi nem lennénk jó vezetőitek, ha Ő ne formálna bennünket. Összeköt párokat, és adja az Igéjét a két ember közé, ott van harmadiknak a kapcsolatban. És Ő mindig ott van. Egyedül az Övé a dicsőség mindörökké. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése