2017. január 21., szombat

Kétféle embertípus van...

''Boldog ember az, aki nem jár a gonoszok tanácsa szerint, nem áll meg a bűnösök útján, és nem ül a csúfolódók székébe, hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi a gyümölcsét, és nem hervad el a levele, és minden munkájában eredményes lesz. Nem úgy a gonoszok: ők úgy járnak, mint a polyva, amelyet szétszór a szél. Ezért nem állhatnak meg a gonoszok az ítéletkor és a bűnösök az igazak gyülekezetében. Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a gonoszok útja pedig elvész." 1. Zsoltár

...kétféle probléma-kezelési mód, kétféle hozzáállás.  Kettőt ír az Ige, így ez a kettő számít igazán.

Persze emberileg azt mondjuk, sokféle megközelítés lehet. Extrovertált - introvertált, gyors - lassú, lányos - fiús, stb. Mégis végül csak egy számít igazán. Hogy állunk Istenhez, a tetteink előtte megállnak-e vagy sem. Isten Igéjében gyönyörködve cselekszünk, vagy másban gyönyörködve? Minden más olyan, mint a polyva, amit szétszór a szél. Minden más olyan.

Megállunk-e az ítéletkor? Megállunk-e? Te miben gyönyörködsz? A társadban? A munkádban? Magadban? Én miben gyönyörködöm? A gonoszok útja pedig elvész. Elvész. Elvész. Ne feledjük el. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése