2015. december 29., kedd

Hűség

"Miután tehát az Isten jobbjára felemeltetett, és megkapta az Atyától megígért Szentlelket, kitöltötte azt, amint most látjátok és halljátok is." Apostolok cselekedetei 2,33

"Ha hitetlenkedünk, ő hű marad, ő magát meg nem tagadhatja." 2 Timóteus 2,13

Miért is mutatnék másra, mint Jézusra? Aki hűséges, mindenkor. Nagy reménységünk és vigaszunk és támaszunk és oltalmunk ez. 

Nem érdemelték meg. Nem érdemeljük meg. Krisztust megöltük, és Ő mégis, mégis, mégis elküldte a Szent Lelkét, ahogy ígérte. Mert szeret bennünket. Ahogy nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Istennel egyenlő, és lejött közénk, ugyanúgy nem tekintette zsákmánynak azt, hogy felemeltetett.  

Isten jobbjára emeltetett. Miről is van itt szó? Dicsőség és felmagasztalás. "A halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg"(Zsidók 2,9), és "Az Isten Őt jobbjával fejedelemmé és üdvözítővé emelte, hogy megtérést és bűnbocsánatot adjon Izraelnek."(Cselekedetek 5,31)

"Aki felment a mennybe, és Isten jobbján van, akinek alávettetek az angyalok, a hatalmasságok és erők." (I Péter 3,22) Az Úr Krisztus hatalma végtelen, megdicsőített, és Ő nem bosszút áll. Hanem elküldi az Ő Szent Lelkét, a vigasztalót, hogy az Övéi megmeneküljenek. A választottakért, hogy vele legyenek, hogy megtartassanak. És ad megtéréseket a mai napig. Hűséges, és ez nem rajtunk áll vagy bukik, nem Péteréken állt vagy bukott. És ez olyan jó.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése